Platform Achterhoek Food is een loket voor vraag en aanbod van nieuwe ondernemers in food: voor vestigingsplekken, grond of gebouwen. Het Platform houdt zich daarnaast bezig met het aantrekken van Food Start Up’s.
De Achterhoek wordt steeds vaker ontdekt als dé regio voor ondernemers in kleinschalige en ambachtelijke foodprojecten. De Achterhoek biedt ruimte en een prachtige omgeving voor food start up’s. Het is niet alleen een bijzonder geschikte regio voor jonge ondernemers die willen beginnen, maar ook een gebied waar de uitbreidingswensen van bestaande foodondernemers mogelijk zijn.
Platform Achterhoek Food biedt eigenaren van vrijkomende agrarische gebouwen kansen voor het vinden van een nieuwe bestemming voor hun onroerend goed. Ook kunnen grondeigenaren via het Platform een nieuwe invulling vinden binnen de foodsector voor hun natuur- en landbouwgrond. Met name voor de toenemende groep grondeigenaren die wat anders wil dan het land verhuren voor de teelt van snijmais en aardappelen, biedt dit kansen.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie: neem contact op met Maurits Steverink, coördinator Foodprojecten LEADER Achterhoek .