LEADER Achterhoek steunt het project Raken met Smaken van Fooddesigner Katje Gruijters en het Cultuur en erfgoedpact Achterhoek. Met dit project worden Achterhoekers zelf en mensen daarbuiten bewust gemaakt van de rijkdom aan prachtige voedselproducten die de streek en haar vakmensen voortbrengt. ‘Met de inzet van Katja wordt een modern beeld geschetst van ons streekeigen eten en komt ons dagelijks voedsel in een nieuw, fris daglicht te staan. Belangrijk voor onze ambities met Achterhoek Food’, zegt Maurits Steverink van LEADER Achterhoek.
Op zondag 19 januari stond de groep ‘kolen’ centraal en hield Katja Gruijters een workshop op het bedrijf de Kruisbrink van Dick en Jolanda Garritsen in Toldijk. Omroep Gelderland was er bij en maakte er een reportage over. Lees meer op omroep Gelderland, klik hier
En er volgen nog meer Raken met Smaken- workshops. Katja Gruijters maakt een tour langs alle Achterhoekse gemeenten.
Wilt u meer weten over de planning, kijk dan hier www.farmfoodfamily.nl