De nieuwste LEADER-projecten

Diverse interessante projecten hebben een beschikking ontvangen en kunnen van start gaan. Dit zijn de vier LEADER Achterhoek-projecten die recent zijn goedgekeurd.

1. Trots op regionaal vakmanschap: duurzame gastvrijheid in de Achterhoek

Jaarlijks vinden de Horeca Talentendagen plaats in het DRU Industriepark in Ulft. Het is een tweedaags evenement van de Stichting Horecatalent Achterhoek en een begrip in horeca en horecaonderwijs in de Achterhoek. In nauwe samenwerking met het onderwijs wordt via wedstrijden, demonstraties en presentaties gewerkt aan vakmanschap bij de jonge generaties koks en bediening. Met het project ‘Trots op regionaal vakmanschap: duurzame gastvrijheid in de Achterhoek’ wil de Stichting Horecatalent Achterhoek een volgende fase in. Het project wordt ondersteund door Slow Food Achterhoek en de regionale afdelingen van KHN.

Meer lezen? Klik hier voor het volledige project.

2. De klompenmakers zijn terug! Keijenborg en omgeving; Klompenmakersdorp weer op de kaart

Dit project brengt Nederlandse tradities en waarden op innovatieve wijze tot leven voor oude en nieuwe generaties, binnen en buiten Nederland. Het klompenmakersambacht is Nationaal Cultureel Erfgoed. Bezoekers ervaren hoe hun voorouders leefden en werkten, vanuit een gebied waar men tot 1950 leefde van de klompenmakerij. Zo ontstaat een toeristische trekpleister met diepte en beleving die de economische activiteiten in dit (krimp-)gebied nu en in de toekomst substantieel aanjaagt.

Meer lezen: klik hier voor het volledige project.

3. Silo Art Tour

Aangemoedigd door Stichting Pak An, opperde boerin Suzanne Ruesink (mede-eigenaar boerderij ’t Westendorp in Aalten) het plan om een silo-art-tour te ontwikkelen in de Achterhoek en daarmee de bekendheid van de Achterhoek te vergroten en een vernieuwende toeristische attractie te realiseren. De inspiratie ontstond tijdens een reis naar Australië waar Suzanne kennismaakte met de Australische Silo Art Movement.

Meer lezen? Klik hier voor het volledige project.

4. Duurzame dorpsauto Breedenbroek en Voorst

Door de aanschaf van een duurzame Dorpsauto voor Breedenbroek en Voorst (en omgeving) draagt de Stichting Modern Noaberschap bij aan het langer zelfstandig kunnen blijven wonen van de inwoners van dit gebied. Dit project betreft doelgroepenvervoer, van onder meer bejaarden en mensen met een beperking. Deze groep mensen kan niet zelfstandig voorzien in hun vervoersbehoefte, hun mobiliteit neemt dankzij de Dorpsauto toe. De electrische auto wordt gereden door vrijwilligers.

Meer lezen? Klik hier voor het volledige project.

Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Contact informatie

Foto van Saskia Wiegers

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland
Leader Achterhoek is onderdeel van 8RHK Ambassadeurs

Logo's Logo's Logo's
Volg ons
© 2024 - LEADER Achterhoek heeft zijn website laten maken door Fervent Digital.